Dia 7 – Arribem al desert del Sàhara.

Fotos xules: @carlesrgm i @criscl5


Uf. Què malament he dormit. Avui he compartit llit amb la Chen i resulta que no només es passa el dia fent gimnàsia rítmica sinó que durant la nit tampoc para de fer acrobàcies amunt i avall.

Per sort, el magnífic esmorzar que ens han preparat la família de l’hostal m’ha reviscut.

Estem molt contents d’haver escollit aquest hostal per allotjar-nos. Clarament l’Ibrahim i la seva família han fet molt especial la nostra estada a la ciutat.

A les 9:30 havíem quedat amb l’Hamid i el Mohamed per continuar la nostra expedició, seguim direcció est ja a punt d’arribar a la frontera del país amb Argèlia. Durant el trajecte hem gaudit d’una bona perspectiva de la Vall de Todra.

Sobre les 12 hem arribat a Risani on justament avui feien mercat setmanal. Hem estat passejant-hi i ens ha anat de conya per comprar-li una motxilla a la Judit que just se li havia trencat la cremallera. La Mare l’ha regatejat de 12 a 9€.

També hem aprofitat per comprar crema hidratant ja que ja hem acabat tota la que portàvem i un pot que vam comprar. Com s’asseca la pell aquí… et suques amb litres de crema i passada una hora te la sents super deshidratada. Hem comprat dos potets de la Nivea de tota la vida.

Hem continuat el trajecte ja fins arribar al nostre punt base dels propers dies: Merzouga, la porta del desert. Cada dos hores hem de fer una paradeta de 15 minuts pel conductor i a la última només han baixat els més valents. Com pica la calor i el Sol… Però segons el que diu l’Hamid hem estat de molta sort: avui la màxima és de 43º quan la setmana passada van arribar gairebé als 50º.

Hem dinat a un restaurant de carretera. Era un menú tancat: amanida deliciosa + pizza bereber (el que vindria sent una empanada gallega de les nostres) + brotxetes de pollastre i de vedella amb patates fregides + platàs de fruita ben saboroso. L’àpat més car del nostre viatge fins el dia d’avui: 9,30€ per persona, però és veritat que no hi havia massa opcions més.

Desprès de dinar ens han portat a l’hotel on ens ha faltat temps per posar-nos el banyador i tirar-nos de cap a la pisci. Ha sigut super divertit: hem jugat a jocs, hem fet competicions de relleus… Ha sigut genial. Quina sort tenim de ser tants i poder passar-nos-ho tan bé tots plegats #Afortunats.

De cop s’ha girat una tempesta d’arena i ens hem hagut de refugiar ja que l’arena feia mal i tot. Només estant 10 segons fora t’arrebossaves com una croqueta llesta per fregir. Alguns han jugat a cartes i els altres hem estat petant la xerrada a les habitacions que, per cert, no poden ser més xules, cada habitació és un mini castellet, amb la seva saleta d’estar i dos habitacions (una de matrimoni i l’altra triple) i el seu bany privat. Ens ha costat 12€ per persona amb esmorzar inclós.

Hem sopat al mateix hotel: de primer amanida i de segon tajin de kefta, de postre com sempre hem devorat el plat de fruita. Molt bé de preu: 70 dirhams els adults i 50 dirhams els nens (comptant tot el personal adolescent com a nen).

Desprès de sopar, hem viscut el moment estelar del dia, el Mohamed i la resta dels seus companys ens han cantat i han ballat música bereber. Ens han animat tant que hem acabat tots ballant i tocant! Ha sigut super divertit.

Bona nit i moltes gràcies per llegir-me!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s