Dia 5 – Desprès d’un viatge infernal arribem a l’oasi!

Dóna gust despertar-se en un hotel de carretera en mig del no res, perdut a la mà d’Ala, sense cobertura i on erem els únics clients allotjats i comprovar que no, que encara que tots els indicis apuntaven a final tràgic de pelicula de terror, havíem dormit tots de meravella. Ens han servit l’esmorzar boníssim en un lloc ídilic, quina llàstima que l’hotel no sapigui treure profit de tot el seu potencial fent una petita reforma a les habitacions.

A les 10 hem pres camí cap al següent punt del nostre itinerari, el Ksar d’Ait-Ben-Haddou, en la provícina d’Ouarzazate, però per fer-ho hem creuat l’Alt Atlas, una subserralada que forma part de l’Atlas Marroquí i té les majors altituds de tot el nord d’Àfrica amb una màxima cota de 4167 metres.

Us presento el nostre guia, l’HAMID!

Jo durant el trajecte no podia mirar ni per la finestra de la por i el vèrtig que tenia. Hem travessat dos ports de montanya i hi havia pràcticament molts trams amb obres, alguns no tenien ni carretera construïda. Sort que estem en mans del millor conductor de tot Marroc, en Mohamed, que transmet molta serenitat a la carretera. El trajecte ha durat molt més del que esperàvem i a més a més, el paisatge és preciós una estona, però passades 2 hores ja el veus monòton.

Hem arribat a l’hora de dinar, amb el cul quadrat, cansats de tantes hores de cotxe i alguns força marejats. Hem dinat molt light perquè pràcticament no havíem cremat l’esmorzar. El lloc era força bonic, tenia fins i tot piscina i ens ha costat 6,6€ per persona.

Hem fet el Check-in i ens han donat les habitacions, quan ja estàvem a punt de tirar-nos de la piscina ha vingut el senyor de l’hotel a convocar-nos a una reunió als 14 on ens ha fet fora de l’hotel. Jajajajaja. Es veu que hi ha hagut un error i s’han solapat varies reserves, a canvi ens han portat a un nou hotel que molava encara molt més i estava molt més ben situat! El nou hotel és La Kasbah Du Jardin i us el recomanem encaridament, l’atenció és estupenda i el grup femení hem quedat encantades amb el propietari jejeje.

Eren les 4 del migdia i no es podia fer res més que ficar-nos a remull. Com sempre, ens hem apoderat de la pisci i la tranquil·litat s’ha acabat al Hotel Du Jardin.

Quan la calor ha sigut més soportable, sobre les 18:30, hem sortit a conèixer el famós Ksar d’Ait-Ben-Haddou, són un conjunt de cases construïdes amb maó de tova (argília i sorra) que constitueixen un poblat fortificat d’origen berber que daten sobre el segle XVII-VVIII. Aquest tipus de construcció es feia servir per protegir als habitants de les inclemències del temps (que els habitatge siguin frescos a l’hivern i aguantin la calor a l’hivern). Tot i que pel Sur del país n’hi ha moltes, de fet molts viatgers fan la Ruta de les Mil Kasbahs, aquesta és la més icònica i és que la seva ubicació la fa tant bonica… És Patrimoni de la Humanitat i per això és la que es troba amb més ben conservada.

Ha servit com a escenari de pelis súper mítiques, com la Mòmia, Gladiator o Alejandro Magno, i en els últims anys s’hi ha rodat Joc de Trons. Ait-Ben-Haddou és una de les ciutats del Otro Lado del Mar Angosto que la Khalessi allibera:

Aquí ens teniu a l’Eveta i a jo en mode Daenerys i Missandei pensant com alliberar la ciutat:

Passejar pels carrers laberíntics del Ksar fins arribar al castell a dalt del cim és una passada.

Al acabar la visita hem fet dos grupets: els que volien tornar a la pisci a refrescar-se i els que no volíem marxar del Poblet. Per mi ha sigut un dels llocs més bonics dels que hem visitat fins ara a Marroc, em donava l’impressió que estava veient castellets de sorra que fan els nens a la platja ampliats amb CGI.

…La Nostra Mysha Preciosa…

Mentre ens estàvem fent fotos durant la màgica posta del sol, ens hem trobat de casualitat amb una parella amb la que feia pocs dies havia parlat per l’Instagram. M’ha encantat conèixer-los amb persona. El seu instagram és @viaje.de.vida i no poden ser més majos.

Avui, divendres, dia sagrat de l’Islam, no hem trobat cap lloc obert on sopar, sort que ens han ofert un menú a l’hotel, on hem menjat de meravella. Molts estàvem tips ja del dinar i hem fet els dos postres que hi havia: fruita + iogurt amb mel. Desprès de sopar, ens hem ficat tots en remull a la pisci per anar a dormir fresquets.

Bona nit i moltes gràcies per tots els comentaris que m’aneu escrivint. Prometo contestar-los absolutament tots!

Un pensament sobre “Dia 5 – Desprès d’un viatge infernal arribem a l’oasi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s