Dia 4 – Ens banyem a les cascades més impressionants del Nord d’Àfrica.

Marroc és molt més que medines i zocos, el país pot presumir de tenir una naturalesa meravellosa, i per fi, havia arribat el dia de començar-la a explorar. Abans que res, havíem d’agafar forces amb l’últim esmorzar a la magnfífica rooftop de l’hotel i despedir-nos de’n Youssef, el propietari, ja li hem dit que marxarem meravellats del seu hotel i de la seva atenció i així ho farem constar als senyors de Booking.

… Salaam Alaikum Marrakech…

A les 9 havíem quedat amb el Mohamed i l’Hamid i allí estaven puntuals com un rellotge. Avui deixem enrere la Ciutat Vermella i posem rumb cap a l’est, en concret cap a les cascades d’Ouzoud. El trajecte ha sigut llarg, unes 3 hores de carreteres de tot tipus, que alguns han matat dormint, d’altres mirant per la finestra, altres veient series de Netflix i jo preparant cosetes pel blog.

Quan hem arribat hem hagut de sortejar varis guies que ens oferien el seu servei per conèixer els secretes de les cascades. Nosaltres no els hem contractat perquè l’Hamid ens deia que no feia falta. A Internet havia llegit bones valoracions sobre aquests guies, però no oblideu de regatejar, en primera instància ens havia dit 25€ per tots i quan ha vist que passàvem, ens ho deixava per 10€.

Hem anat baixant al nostre ritme fins arribar al peu de la cascada. Durant el trajecte es van obtenint molt bones panoràmiques de la cascada.

A baix, entre els turistes fent el guiri amb les barquetes i els locals passant el dia, fent pícnic i banyant-se hi ha un ambient digne de Transsegre.

Nosaltres hem pic en vist les barquetes horteres no ho hem pogut evitar, no podíem marxar sense fer el tour per les cascades. La broma és força cara i a part, preu tancat, no discount for big family, 20 dirhams per persona. A més, ens hem hagut de separar ja que tots en una barca era probable que naufraguèsim.

Les cascades de 110 metres de caiguda interromputs en tres salts, des de sota impressionen. El noi que portava la barca ens ha vist ben pàmfiles així que tota l’estona s’apropava sota de la cascada perquè nosaltres cridèssim de valent. És que no hi ha lloc on no donem la nota.

El Carles i jo ens hem fet un “xapuzon” i mareta, com estava l’aigua de freda, no he tingut pebrots a ficar el cap dins, només us dic que al sortir les cames em feien figa. Això sí, ens hem quedat com nous.

Els restaurants de les cascades són força cars, és un lloc molt turístic i no tens cap altra alternativa, i com a tots els llocs del món es lucren d’aquesta situació. El dinar era un menú: amanida + tajin o pintxo de pollastre acompanyat de patates + síndria + té de menta per 90 dirhams. Els 3 petits ens els han cobrat a meitat de preu. Molt bo però car per ser Marroc.

Desprès de dinar hem anat a unes piscines naturals que una noia ens havia recomanat durant el camí, per arribar-hi hem travessat per diferents càmpings. Ai, que m’agrada la vida a un càmping. Ojalà tingués més dies de vacances per poder compaginar més els viatges amb els càmpings, però tot no pot ser.

Les piscines eren molt boniques però l’aigua estava congelada, almenys per nosaltres, perquè la veritat és que hi havia molts nens banyant-se i tirant-se per les roques. Abans de marxar hem vist uns monos, que sempre fan gràcia de veure encara que no te’n puguis fiar ni un pel.

Ens hem trobat amb el guia i el xofer sobre les 5 de la tarda, que ens han portat a l’hotel on passarem la nit. Hem arribat desprès d’unes 2 hores de trajecte a un hotel en mig del res. Vam decidir reservar aquest hotel per la seva situació perquè ens va molt bé per seguir l’itinerari del viatge. Les instal·lacions són una passada, els jardins, la súper piscina, el restaurant… Però la realitat és que li convé una renovació, sobretot a les habitacions. Però per 7€ la nit amb esmorzar inclós no es pot demanar més.

Hem sopat al mateix hotel ja que el poble més proper quan a 13 km. Al estar en mig de res, quuan ha caigut la nit, tots cap al llitet, menys els quatre homes grans que segons ens han dit han anat a fer un café, jo per la factura que han portat crec que han aprofitat que l’hotel té llicència per beure alcohol i han fet una cerveseta.

Shukran per llegir-me! Fins demà! 🙂

Un pensament sobre “Dia 4 – Ens banyem a les cascades més impressionants del Nord d’Àfrica.

  1. Judith diu:

    M’ encanten els vostres viatges, tal i com els expliqués sembla que estigui llegint un llibre d’ històries de diferents parts del món! A gaudir molt!!😘😘 i recordsa tots però aquest cop sobretot a la mare, Anna Chen i Raúl ( digali de part de la germana del Kevin). I a tú gràcies per compartir- ho!!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s