Dia 1 – Ens retrobem a París amb la Mercè i el Jason!

El dia ha començat com un dia normal i corrent, tot i que nosaltres sabíem que avui no era un dia qualsevol. El despertador ha sonat a l’hora de sempre, però un dia qualsevol faig una mica el ronsó sota el nòrdic mentre que avui he saltat cap a la dutxa; avui és un dia especial per tant tocava utilitzar el xampú car, només el faig sevir per les millors ocasions així el preu no pica tant; un cop fresca com una rosa tocava preparar el cafè obligatori de cada matí, per mi, un dels millors moments del dia, doncs avui encara m’ha sabut més a glòria…

He anat a treballar més feliç mai. Saber que al sortir de la feina t’esperen la Mercè i el Jason a Paris fa que et passis la jornada laboral amb un somriure d’orella a orella… No ho podia evitar… Estava que explotava d’emoció. Normalment el temps quan treballo em passa volant però avui ha sigut un vist i no vist. Quan m’he donat compte la meva estimada germana Judit m’esperava a fora amb la furgo. Tot un luxe que la teva germana petita et faci de xofer… Gràcies germaneta♥️ Ets més guapa per dins que per fora encara que sembli impossible…

La Ju m’ha deixat davant de la feina de l’Aleix i pocs minuts desprès el jefe ha sortit per la porta més feliç que un gínjol.

Durant el camí cap a l’aeroport, m’he posat melancòlica i he recordat els meus anteriors viatges a La Ville Lumière… Del primer poc me’n recordo, doncs va ser l’any 1998, jo tenia 6 anys i va ser d’aquells viatges en els que al sortir de casa, els pares t’inclinaven el seient de la furgo, aleshores no hi havia cinturons, ni cadiretes de seguretat, així que el seient passava de tenir un angle de 90º a ser un meravellós llitet tot planet, et ficaven una manteta per sobre, t’adormies a Castelló de Farfanya i et despertaves a Paris…

Us deixo algunes de les fotos que he trobat de quan només et podies permetre una única foto i fins que no revelaves el rodet no sabies si havies sortit amb els ulls tancats o si algú havia sortit amb el cap mig tallat… Com aquesta, on sortim 1/2 d’Eva i jo fent un creuer pel riu Sena amb la Torre Eiffel de fons…

…Aquí les dones de la família gaudint de les precioses vistes de Paris des de la Torre Eiffel…

* A la foto sortim la Mare Carme, l’Evo tancant els ulls, la Cris amb cara de pomes agres, jo mirant al terra… I la petita Judit… No la veieu perquè just aleshores era un feto preciós 🤪 …Que es va perdre el somni de qualsevol infant: Disneyland Paris…

… I els nostres allotjaments per excel•lència a França: Els estimats Fòrmula 1 del Pare… Sempre ens hi feia anar.

El segon cop va ser probablement un dels viatges més divertits de la història: la família Carrera – Pons al complet (aleshores no faltava ningú👼🏻😢): una furgo, dos cotxes i cap a París!

Una nit molt llarga i èpica pels conductors i pilots… Mai podré oblidar al meu Senyor Padrí preguntant-me si ja havíem arribat a la primera parada la ruta, a Les, abans de creuar la frontera per tancar les dades del mòbil, era l’any 2014 i aleshores el Roaming era un luxe només a l’abast dels més rics.

…La il•lusió dels més petits i no tant petits a Disneyland Paris…

Coneixent Paris de la mà de la meva estimada Padrina amb Notre Dame de fons…

Impossible no sentir una punxadeta al cor recordant… Ojalà haguès fet un diari d’aquell meravellós viatge per llegir-me’l i tornar-me’l a llegir…

Contra tot pronòstic, de seguida hem sigut a l’Aeroport, com que els quemacus viuen tan amuntegats pensàvem que trobaríem més tràfic així que vam reservar el pàrquing a la mateixa Terminal 2.

Hem passat el control amb un plis-plas i hem anat a dinar ja que no havíem menjat res i estàvem esvaïts. Fent temps perquè obríssin la porta d’embarc he fet una bona “merilada”, doncs ens ha vingut de gust un cafè, li he dit a l’Aleix que em seguis perquè abans havia vist una zona amb unes vistes molt xules. De cop, hem passat una porta que no ens ha deixat tornar endarrere. En aquell moment és en el que he vist que l’acabava de cagar, però bé. De cop estàvem en una zona d’arribades on l’única direcció possible era la de sortir al carrer. Un treballador d’Aena (molt infeliç per cert pobre home) m’ha confirmat les meves sospites. Havíem de sortir al carrer, tornar a entrar i tornar a passar el control 😅… Per sort som els frikis de la puntualitat i encara ens ha donat temps de fer un cafè, aquest cop, sentadetes ben quietets just davant la porta d’embarc.

img_4444

Hem volat amb la companyia britànica Easyjet i els vols Barcelona-Paris-Barcelona ens han costat 45€ per persona, així que per primer cop a la història de la humanitat podem dir que hem trobat una ganga!!!!! No me lo creoooo!!!

Hem volat amb l’Airbus 320, el mateix model amb el que vam anar i tornar d’Amsterdam amb vueling.  És molt bonic i força còmode per trajectes de poca distància. El vol ha anat molt bé… Molt tranquil… L’Aleix ha matat l’hora i mitja jugant a la Switch mentres jo he començat a preparar el blog i mirava els altres passatgers.

Hem anat baixant alçada… I de cop… Allà la teníem… La imponent Torre Eiffel donant-nos la benvinguda a la Ciutat de la Llum… No he pogut fer cap foto ja que vam passar de comprar els seients (9€ per persona) i no ens ha tocat finestra, però creieu-me quan us dic que ha sigut un aterratge preciós…

Només sortir de l’avió, ens hem afanyat a agafar el tren per arribar a l’apartament on ens esperàven els nostres estimats amics americanos. Ha sigut molt fàcil, només ha calgut seguir les indicacions “Train RER”. El trajecte ha estat de 50 minuts, se’ns ha fet etern i ens ha costat 10,30€ per persona.

Quan hem arribat al centre hem fet transbord per agafar el metro. Ha sigut molt fàcil i ben ràpid: amb cinc minutets ens hem retrobat amb la Mercè i el Jason!!!!♥️ !

La Merce i el Jason van reservar aquest apartament per Airbnb per la seva estada a Paris. És molt bonic, molt acollidor i no li falta de res: una saleta amb un sofà llit, una cuina oberta amb una vitrina preciosa, una habitació cuquíssima i un bany petit però resultón. Es nota que està recien reformat, tot el mobiliari i electrodomèstics són nous i està decorat amb molt bon gust. El preu ha sigut de 112€ per nit, tenint en compte que hi poden dormir fins a 4 persones no està gens malament. La valoració qualitat-preu ens sembla de 10!

Descompte pels millors del món de 25€ a la vostra reserva Airbnb

Quan hem arribat, la Merce i el Jason ens han donat la benvinguda amb unes delicioses pitzzes que no hem tardat en devorar 🍕!

Ens hem posat al dia i els hi hem donat el nostre regal de Nadal: un àlbum amb totes les fotografies del nostre viatge a Nova York! Ha sigut genial recordar-lo tots plegats.

Ja amb la panxa plena hem anat cap a l’estació del metro per anar a veure la Torre Eiffel de nit. Hem baixat a la parada dels Jardins de Trocadero ja que recordava que és des d’on es pot gaudir d’una de les perspectives més boniques de la Dame de Fer.

I… efectivament… No m’equivocava… La mateixa sensació que fa 4 anys… És igual quantes vegades la vegis… Quan t’ensopegues amb ella et deixa sense alè.

Sabeu que està prohibit publicar fotografies de la Torre Eiffel de Nit? Doncs, s’ha de demanar permís per drets d’autor a l’empresa encarregada d’il•luminar-la. Tal i com hi fica a la seva pàgina web s’ha d’enviar un correu sol•licitant el permís. Jo ho vaig fer la setmana abans de venir així que aquí us deixo les meves instantànies:

Plovia molt així que ben xops i pelats de fred hem decidit avortar el pla de passejar pel Paris i substituir-lo per una cerveseta a caseta. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

Hem estat tan agust que quan ens hem donat compte tocaven les dos de la matinada i havíem d’anar a dormir. Hem convertit el sofà amb un esplèndit llit i cap a dormir que demà tenim unes horetes per gaudir de la capital francesa i s’han d’aprofitar!

Bonneee nuitttt🌙

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s