Exprimint l’últim dia a Amsterdam…

Aaaaiii… Què bé que hem dormit! Entre que estàvem KO i la comoditat del llit ha sigut impossible aixecar-nos abans de les 7 del matí. Desprès d’una dutxeta i ficar-nos ben guapos (fins i tot m’he atrevit a pintar-me els llavis rojo pasión) ens trobàvem amb l’energia al 100% per exprimir les nostres últimes hores a la city.

És obligatori, no es pot venir a Amsterdam i no fer-te la foto de rigor amb el cartell de “I Amsterdam”, un joc de paraules en referència al caràcter acollidor i amable de la ciutat.

Havia vist algunes fotos on hi havia tanta gent que no es venia ni una lletra i per evitar les multituds ha sigut la nostra primera parada del dia. Tot i així, no us enganyo quan us dic que aquesta foto (amb grup guiri incorporat) és la millor que hem pogut fer 😂

Per cert, la polèmica està servida ja que des de l’alcaldia d’Amsterdam es fa pressió per retirar el cartell perquè es considera que el missatge és individualista mentre que la ciutat aspira a ser valorada per la seva integritat a la diversitat.

Les famosos lletres es troben just davant del Museu Nacional Rijksmuseum que alberga la major col·lecció d’art holandès, però nosaltres anem justs de temps i perquè no dir-ho públicament, som uns absoluts incultus així que hem optat per observar-lo des de fora.

Si sou amants de l’art, Amsterdam és la vostra ciutat, al barri Museumkwartier hi ha tants museus i tantes galeries que és impossible acabar-se-les. He llegit que els més imprescindibles són el Museu Nacional i el museu Van Gogh. Ai, el pobre Vicent sempre m’ha fet molta llàstimeta, amb vida només va vendre un sol quadre… M’encantaria que pugués espiar per un foradet com és d’apreciat el seu art actualment.

Encara no havíem esmorzat així que hem entrat a un local de Bagels. L’Aleix l’ha escollit de bacon amb enciam, tomàquet i pinyons i jo un de formatge de cabra, amb mel i nous. Estaven boníssims. Ho hem acompanyat d’un capuccino i un coffee late per entrar amb calor ja que estàvem pelats de fred.

A prop de la cafeteria es troba el carrer Roemer Visscherstraat on hi ha una mostra representativa dels diferents estils arquitectònics de regions europees. Començant per l’esquerra, trobem una casa típica d’Anglaterra, Holanda, Rússia, Itàlia, Espanya, França i finalment Alemanya. Es coneixen com “Set cases per a set països” i ens ha semblat bastant prescindible.

Al meu gust, la casa espanyola amb influències morisques era la més bonica però justament feien treballs de manteniment hi havia una embastida que li treia tot l’encant.

Ahhh! No us he explicat que ahir casi moro atropellada per una bicicleta, un senyor amb cara de pocs amics gairebé se’m emporta per davant i en lloc de disculpar-se encara em va fotre bronca.

No ens estranya que siguin un dels símbols de la ciutat ja que són el mitjà de transport per excel•lència, absolutament tots els amsterdamesos es mouen amb bici ja sigui per anar a treballar, a la compra, portar els nens a l’escola… Que per cert, sóc mega fan dels carrets que s’enganxen al davant per portar-hi als peques!

Us imagineu a la Mare Carme portant als petitons de la casa dins d’aquest carret? 😍

Es calcula que hi ha el doble de bicis que d’habitants… De fet, us podeu imaginar quin és l’objecte que més es troba als canals quan es buiden per netejar-los, no?

Vaig veure a Madrileños por el Mundo (dels meus programes preferits d’aquesta temàtica) que existeix un mercat Negre de bicicletes de dubtosa procedència on pots aconseguir-ne una per uns 20€! De totes maneres, si no vols contribuir a l’economia submergida en pots comprar una de segona mà per uns 80€.

A pocs metres del barri dels museus es troba Vondelpark, el parc més gran de la ciutat, un pla que ens queda pendent és el de llogar una bicicleta tipus tàndem i recòrre’l de punta a punta i per recuperar forces fer un picnic a la gespa prenent una Heineken ben fresqueta, ho deixarem per la propera vegada, quan la sensació tèrmica no sigui de 10 graus sota zero.

Hem passejat per l’encantador barri Pijp, anteriorment era una zona obrera on principalment hi vivien els treballadors de la fàbrica Heineken, que si us interesa, es pot visitar i viure la Heineken Experience, on mostren el procés de fabricació i l’evolució de la marca i el millor de tot? Al final del tour hi ha degustació!

Amb l’increment del cost de vida al centre de la ciutat, molts joves van escollir aquesta zona com a lloc on establir-se ja que els preus dels habitatges eren molt més accessibles, el que va comportant l’obertura de bars i cafeteries xulíssimes, donant-li molt ambient i vida al barri!

La veritat és que la zona és preciosa i molt agradable, invita a passejar-hi sense rumb… Per cert, com podeu veure a les casetes del fons, aquí l’ús de les cortines és pràcticament inexsitent, en un principi vaig deduir que seria per poder aprofitar més la llum natural… Però de nit, no es baixen les persianes i amb la llum interior es veu absolutament tot! Serà que aquí la gent no és tan cotilla i tan se li fa si el veí està escarxofat al sofà o preparant-se el sopar.

La tardor és la meva estació preferida, trobo que senta de meravella a les ciutats. El color groc de les fulles que cauen dels arbres, el soroll del vent combinat amb la llum càlida li donen un encant molt especial. No creieu? I a vosaltres, quina és l’estació que més us agrada?

La nostra següent parada ha sigut el mercat Albert Cuyp, el més popular de la ciutat, on hi pots trobar paradetes de flors, antigüetats, roba, decoració i el més important, menjar típic holandés!!

Hem provat les famossíssimes stroopwaffels, unes galetes delicioses de caramel. No teníem gens de gana però amb l’olor que feien no ens hi hem pogut estar i encara sort, no provar-les hauria estat un pecat capital.

Un altre aliment típic d’Holanda és el formatge, concretament el Gouda i l’Edam. Tot i que es venen tot tipus de varietats: hem provat el formatge amb trufa i estava de vici!! Hem aprofitat per comprar un pack de formatges (el millor souvenir) per la família.

Sabíeu que els homes més alts dels món son els holandesos? L’altura mitjana, calculada tenint en compte els majors de 30 anys, és de 182,5 metres! I lo més fort de tot? És que la cosa va a l’alça ja que la majoria de fills són més alts que els seus pares… Tant és així que hi ha el Club de la Gent Alta que reivindica preus més accessibles per la roba i el calçat, pels llits especials o fins i tot, descomptes als seients més àmplis dels avions. El requisit per formar-ne part és una estatura mínima de 1,90 pels homes i 1,80 per les dones.

De mercats anava la cosa, així que de l’Albert Cuyp hem anat fins al Bloemenmark, el mític mercat de flors amb més de 140 anys d’història. És un mercat flotant i en ell es pot trobar tot tipus de flors fresques o artificuals, bulbs, plantes i tot tipus d’articles relacionats amb la jardineria.

Sabeu que els tulipans realment són originari de Turquia? Només és que els holandesos els van importar al segle XVI (això també ho vaig aprendre a Madrileños por el Mundo) i van generar el Mercat del Tulipà que per cert, al seu moment va petar com la bombolla immobiliària.

No podíem marxar sense provar els famossíssims Biterballen, unes boles fregides de carn estofada. Ens trobàvem a prop del local on diuen que serveixen les millors de la ciutat així que ens hem demanat una porció. Ens han semblat bones però no ens han sorprés ja que és un sabor que tenim molt interioritzat, perquè us feu una idea són com unes croquetes.

El local es diu Eetsalon Van Dobben i si serveixen les millors bitterballen de la ciutat no ho sé, ara el que si que us puc assegurar és que les cambreres són bordes bordes… A mi em feien molta pooooor 😱

L’escapadeta començava a arribar al seu final, així que hem anat a l’hotel a buscar la maleta per anar cap a l’estació Central. De camí, la ciutat ens ha regalat aquesta panoràmica per despedir-nos amb un fins aviat! Ha sigut un viatget molt curtet, però molt intens, ens han quedat algunes activitats o visites pendents com el passeig amb barca, llogar una bicicleta tipus tàndem, visitar o viure un partit de futbol al camp de l’Ajax, menjar un muffin especiat, visitar els preciosos poblets de la vora d’Amsterdam… Però no passa res, com diem sempre excusa perfecta per tornar-hi!

El trajecte fins l’aeroport és un plis, amb menys d’un quart d’hora ja hi erem! Quina meravella.

Havíem rebut un SMS de Vueling indicant-nos que els controls de seguretat de l’aeroport estaríen congestionats aconsellant-nos arribar amb antelació així que hem procurar ser ben puntuals. Quan hem arribat, ens hem trobat amb un control perfectament organitzant i molt eficient, potser hem tardat 10 minuts per passar-lo i perquè als dos ens han retirat l’equipatge, a mi per fer-me un control antidrogues i a l’Aleix creiem que per la consola.

La nostra intenció incial era dinar a la ciutat per provar la famossíssima sopa de pèsols Erwtensoep però al rebre el SMS hem preferit anar cap a l’aeroport i dinar dins de la zona de sortides per evitar nervis. Hem dinat el més barat que hem trobat amb unes vistes fantàstiques, som els frikis dels avions i poder dinar amb aquesta perspectiva ens sembla tot un luxe!

 

Hem matat l’horeta que ens quedava fent un Hot chocolate de Starbucks mentres conversàvem de noves aventures, algunes de persones que toquen de peus a terra i d’altres de més somia-truites… Però que no ens falti mai la il•lusió!

El vol de tornada ha anat molt bé, se’n ha passat molt ràpid perquè ha estat molt tranquil. Tal i com ha dit el capità, Barcelona ens ha rebut amb una petita tormenta que no ha afectat gens al vol perquè hem esquivat. El món de l’aviació em fascina per la quantitat de professionals que el fan possible, des del primer fins a l’últim👏🏻

Ara som al cotxe a punt d’arribar a Balaguer, cansadets però feliços, toca descansar que demà hem de matinar per anar a treballar.

PD: Moltes gràcies per llegir-me 😘😘 I us adelanto que d’aquí molt molt molt poquet podré explicar-vos una altra mini escapadeta exprès MOLT especial!! Sóc feliç!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s