Un tastet d’Amsterdam…

“Efectivamente, el mejor regalo que le puedes dar es una vida llena de aventuras”. 

Aquesta cita va ser culpable que m’animés a regalar-li una escapadeta exprés a l’Aleix a una de les ciutats europees que sempre havíem volgut conèixer: Amsterdam!

Dic “escapadeta exprés” perquè el nostre pas per la ciutat serà molt breu per motius molt obvis: no ens queda ni un dia de vacances 🤣 Així que hem esgotat l’últim cartux: hem agafat un dia per Assumptes Personals per poder gaudir d’unes horetes de la capital dels Països Baixos!

Així que avui, diumenge 18 de novembre ens hem aixecat molt molt d’hora, concretament, a les 03:00 am ja que el nostre vol sortia a les 07:00 del matí i a nosaltres ens agrada ser ben puntuals. Ens hem passat el trajecte fins a l’aeroport creuant els dits perquè Vueling també ho fós ja que la nostra anterior experiència amb la companyia no va ser molt positiva. Però aquest cop les nostres pregàries han estat escoltades i a les 7 en punt ens enlairàvem cap al cel deixant als nostres peus la preciosa Barcelona que encara dormia…

El vol ha durat dos horetes i ha estat una autèntica meravella. A més, el seient de la nostra vora estava lliure el que per mi significa volar amb First Class ja que em puc estirar i dormir plàcidament! L’Aleix ha passat l’estona jugant al seu nou joc de la Nintendo Switch.

Per cert, com mola que el pilot et saludi i t’expliqui com anirà el vol amb català 👏🏻

No és el primer cop que trepitjo l’aeroport d’Amsterdam-Schiphol, doncs hi vam fer escala pel nostre primer viatge a Xina. Tot i així, aquella vegada només ens va donar temps a fer-nos una fotografia amb uns tulipans al duty-free. Avui aterrem a aquesta ciutat amb moltes ganes de conèixer-la!

 

Només ficar-hi els peus ja hem pagat la novatada. Havíem llegit que la forma més ràpida d’arribar al centre de la ciutat era agafant un tren que connecta l’aeroport amb la Central Station. Així que en pic ens hem topat les màquines d’auto-venda hem comprat el bitllet. Desprès de sentir-nos molt palurdos buscant per tot arreu el tren, hem anat al Punt d’Informació (alguns direu “no hi podríeu haver anat des d’un principi?” doncs no, el nostre orgull ens ho impedeix) on un senyor molt majo ens ha explicat que justament avui es feien treballs de manteniment a la via i per això havíem d’agafar un bus de subtitució. Més tard, hem descobert que òbviament avui no calia comprar el bitllet.

Quan hem arribat a l’estació central ens hem dirigit cap al nostre hotelet Motel One Amsterdam-Waterlooplein. El vam escollir principalment per la seva localització, volíem un allotjament cèntric que ens permetès conèixer el centre d’Amsterdam sense agafar transport. I segons les puntuacions, aquest és el que vam trobar amb millor valoració qualitat – preu tenint present que els preus a Amsterdam són ben desòrbitats.

*Per cert, us interesa post sobre el pressupost de l’escapada? Feu-m’ho sapiguer porfa!

Ens ha atès un noi molt agradable que enteníem a la perfecció (oh yes!) i com ja ens imaginàvem, l’habitació encara no estava llesta. Així que ens han deixat utilitzar el bany i ens ha guardat l’equipatge. Perfecte, ben lleugers ja podíem començar a explorar la ciutat!

Hem anat fins al barri Joordan, antigament era la zona obrera, avui és un dels barris més bonics de la ciutats, residència de joves artistes es troba plagat de petites galeries d’art independent, boutiques, cafeteries cools, tendes de delicatessen… Entre bohèmic, pijo, hipster i nòrdic… Un lloc ideal per perdre’s-hi una bona estona!

Ens hem trobat l’Homomonument, un monument en memòria a tots aquells que han sigut (i malauradament continuen sent) perseguits per la seva orientació sexual. Va ser inagurat a finals dels anys 80 per iniciativa del moviment LGBT neerlandès, de les organitzacions més pioneres a nivell mundial per lluitar contra l’homofòbia.

I és que els Països Baixos han estat sempre reconeguts pel seu caràcter lliberal i integrador, doncs Holanda va ser el primer país en legalitzar el matrimoni homosexual, permetre l’eutànsia, despenalitzar l’avortament i regulalitzar l’ofici més àntic de la història.

Passejar pel barri Joordan ens ha blindat l’oportuntiat de començar a gaudir dels preciosos canals de la ciutat coneguda com Venècia del Nord. La longitud dels seus canals és de més de 75 kilòmetres creuats per més d’un miler de ponts.

L’estampa dels canals combinada amb les precioses casetes d’Amsterdam és digna de postal! No podia parar de fotografiar cada raconet…

📸 I en exclusiva, la primera foto del nostre nou fotògraf, en Takeshi!! Us agrada?

No ens estranya GENS que hagin sigut declarats Patrimoni de l’Humanitat per l’UNESCO.

Caminant, caminant ens hem trobat amb l’edifici més visitat de la ciutat, la casa on es va amagar la petita Ana Frank, amb els seus pares, la seva germana gran, un dentista i un altre matrimoni amb el seu fill.

L’únic supervivent va ser el pare d’Ana Frank que desprès de varis intents va aconseguir que es publiqués el diari de la seva filla, complint així el somni de la petita, ser escriptora.

Un llibre que a través de les paraules, les vivències i el sentiments d’una nena han permès al món poder sentir la barbàrie i l’horror viscuda per tantes i tantes persones durant l’holocaust nazi. Una nena que sense saber-ho ha deixat un llegat per tota la humanitat: l’oportunitat d’aprendre dels nostres errors. Només ens queda poder estar a l’altura, i al meu entendre, mentre continuï havent-hi “Anes Franks” a Afganistan, Pakistan, Síria, Irak, Ucraïna i un llarg etcètera significarà que no ho ha servit per res.

Ja eren les 2 del migdia i ja hi havia gana així que hem anat a dinar a un local que havia llegit a un blog. El local es diu Burgermeester i n’hi ha varis repartits per la ciutat. La carta és exclusiva d’hamburgeses però el millor de tot és que amb l’opció “Mini trio” en pots escollir 3! Jo he provat les dos vegetarianes i una de pollastre amb mango i estaven per llepar-se els dits! L’atenció ha estat estupenda!

Quan ja sortia del local un bon noi m’ha cridat “Madameeee, madameeeeee” i és que m’estava oblidant el Takeshi!! Però.. Puc ser més despitada?

Amb la panxa ben plena hem continuat el nostre passeig fins a la plaça Dam, el punt més important de la ciutat on ens hem trobat amb una super sorpresa: avui era l’arribada de Sinterklaas, el personatge llegendari que porta regals als més petits (la versió neerlandesa de Sant Nicolás, Santa Claus o els nostres Reis Mags). Però sabeu el més curiós?? Així com els Reis Mags venen d’Orient, Sinterklass ve des d’Espanya (concretament des d’Alicante) amb un vaixell de vapor!!! I sabeu el més divertit?? Segons la llegenda, als nens que no han fent bondat se’ls emporta cap a Espanya!!!! 😂😂 I els seus ajudants, els patges, s’anomenen PEDRITOS! 😂

La mala noticía ha estat que quan hem arribat just s’havia acabat la desfilada… Quina llàstima m’ha fet… Si ho arribo a saber soc la primera en arribar!

Tots els nens anàven disfressats de Sinterklaas i estaven eufòrics d’alegria i il•lusió. Ai… Si és que no hi ha res més bonic que la infància. Sempre li dic a la meva petita Chen que el pitjor somni o il•lusió de la meva infància era el de ser adulta!

Èrem apropet de la casa més estreta de la ciutat així que no hem dubtat en apropar-nos-hi! I és que a Amsterdam és habitual trobar cases estretes ja que anteriorment per calcular l’IBI es tenia en compte l’amplada de la façana, però lo d’aquesta és fora de sèrie: la dimensió consisteix únicament amb el tamany de la porta!

La següent visita ha estat un dels secrets més secrets de la ciutat i és que aquí “dos tontos muy tontos” casi ni el troben… Es tracta de Begijnhof, un conjunt de cases fundades al segle XIV per albergar una germanor femenina cristiana, les beguines, que dedicaven la seva vida a ajudar als més necessitats. Podríem dir que la seva tasca era similar a la de les monges, però amb molta més autonomia i llibertat, podien abandonar la comunitat lliurement i contraure matrimoni.

Avui en dia es un oasis de pau i tranquilitat, un lloc que invita a sentar-se i descansar amb la millor banda sonora: el cant dels ocells!

Dins de la comuninat, es pot veure la casa més àntiga d’Amsterdam que data de 1420 i conserva encara la façana de fusta. Posteriorment, es va aprovar una llei per prohibir aquest tipus de construccions pels durs incendis que havien arrassat la ciutat.

Començava a caure el sol així que tocava anar a una de les zones més visitades de la ciutat, el Barri Vermell o Roig (no en treiem aigua clara) per veure la metamorfosis que experimenta quan cau la nit i els neons vermells, la música, la prostitució, els coffe-shops es mesclen en un còctel que milers de turistes anhelen conèixer.

La prostitució a Amsterdam remonta a anys d’història, com qualsevol ciutat portuària, des de que àntigament els mariners i mercaders de tot el món i visitaven els burdels que es trobaven situats precisament a que avui es coneix com Red Light District. Avui en dia, la prostitució es regulada com qualsevol altre treball, es considera que així és més fàcil controlar-la i evitar problemes socials tan greus com l’explotació, l’esclavitud i la trata de dones.

El fred i el cansament començaven a passar factura així que hem decidit venir una estona a l’habitació de l’hotel per entrar amb caloreta i recuperar forces. L’habitació i el bany estan de conya, molt xulos i es troben impecables! Un hotel de 10! 👏🏻

Eren passades les set de la tarda que hem decidit sortir a buscar alguna cosa per sopar… Però oh, sorpresa, som al NORD D’EUROPA, on la conciliació exisiteix i on a les 7 de la tarda no hi ha pràcticament cap establiment obert! Desprès de donar voltes hem acabat fent un picnic a l’habitació amb varies cosetes que hem trobat a un super.

I ja sopats cap dins del llitet, ens hem aixecat a les 3 del matí i es nota, així que toca descansar per demà estar ben frescos per aprofitar les nostres últimes hores a Amsterdam!

GOEDE NACHT💫💫💫

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s