Dia 10 – Visitem la famosa Torre de Tokyo, ens comprem un bonic Totoro i em prohibeixen l’entrada a un onsen…

Avui ens hem despertat més tardet, a les 07:30, ens hem dutxat i ens hem vestit a conjunt. Recordeu el Yoshirin i la Michi, la parella de tortolitos veïns del Shin Chan que sempre anàven conjuntats? Doncs a Japó (i Corea) és de lo més habitual entre enamorats! En aquest viatge he après que absolutament res del que passa als dibuixos és ciència ficció, tot 100% basat en la vida real!

Per cert, em sembla flipant que quan em dutxi hi hagi un trosset de mirall que no s’emfabi! Està clar que en qüestió de banys estem a anys llum dels japonesos.

La primera parada ha sigut la Torre de Tokyo, una torre de telecomunicacions cosina germana de la Torre Eiffel de Paris i encara que no ho sembli és 21 metres més alta!

Segurament us sonarà ja que ha sigut l’escenari de les batalles més emocionants de la Sakura la caçadora de cartes i la Sailormoon. Fins i tot, el Doraemon i el Nobita l’han sobrevolat amb el casquet volador!!! Aiii… Ja no fan dibuixos tan guais com els d’abans… Esteu d’acord?

Es pot pujar a l’observatori per gaudir de les vistes de la ciutat per menys de 10€ però nosaltres hem preferit observar la perspectiva des de baix, ja que tenim planejat anar a un altre mirador (gratisssss eeeh!!) a veure les vistes de Tokyo.

Justament, als peus hi ha un parc on s’hi està la mar de gust, hem estat una bona estona estiradets a la gespa perquè feia un bo que enamorava.

I de cop… L’hora del pati! Han començat a arribar profes portant aquests carrets plens de nenets… Casi ens morim d’amor!!! 😍 Per cert, l’estadística era una profe per cada 4 nens. Una passada, igualet que a Espanya.

Sabeu que Japó és un dels països amb menor taxa d’atur del món, un 2,4% (la d’Espanya és un 16%, arribat a un 26% a algunes CCAA), curiós si més no que sigui el país amb més robots del món.

 

A mig matí hem tornat cap a Akihabara on ens hem donat compte que ahir no vam veure ni la meitat. Com tot aquí, és inmens i si t’agrada el manga tens feina per dies! Tot i que la veritat és que nosaltres hem descobert que som ben pardillos, hi ha tan manga que no coneixem…

Hem decidit que ens permetíem comprar una coseta per cadascú amb la condició que costés menys de 2000¥ (15,50€ aproximadament). Hem fet voltes i voltes buscant el que ens auto-regalàvem. Però al final, hem decidit comprar-nos únicament un preciós Totoro entre els dos! Ja tenim pensat el lloc on el posarem, al costat de la tele, per recordar i tenir present cada dia aquest meravellós viatge. Ens ha costat uns 26€.

Entre una cosa i l’altra ja era l’hora de dinar, hem començat a buscar un lloc on dinar però pràcticament totes les opcions eren molt carnívores. He de dir que m’he quedat sorpresa amb aquest aspecte, jo pensava que els japonesos no menjaven tanta carn, fins al punt que hi ha molts locals on l’única opció vegetarina és un bol d’arròs. Així que hem acabat a un italià on hem menjat per 4€/persona.

De postre hem repetit el taiyaki, el peix dolçet, aquest cop he provat l’original, el de mongetes i us he de confessar que he tingut molta enveja de l’Aleix que ell ha repetit la versió guiri de crema.

Desprès de menjar, ens ha vingut el baixón, el ritme de viatge ens està passant factura aquests últims dies, així que hem optat per anar a l’hotel per fer una migdiadeta, que al cap i a la fi, estem de vacances!

Per cert, les vistes des del nostre llit són… ❤️

Desprès de la migdiadeta, el pla era 100%relax, anar a l’onsen de l’hotel, el típic bany públic que hem vist des de petits als dibuixos. Sí, sí, aquells on sempre hi ha assassinats al Detectiu Conan.

He arribat tota emocionada amb el kimono i les sandàlies i per mala sort meva no m’han deixat entrar. Els tatuatges estan estrictament prohibits ja que avui en dia, encara no estan ben vistos dins de la societat japonesa perquè s’associen a organitzacions criminals o a la mafia japonesa. Mi gozo en un pozo.

* Si teniu tatuatges i voleu gaudir de l’experiència trobareu a internet varis onsen tatto-friendly! Jo és que pensava que el de l’hotel al ser ple de turistes no ho prohibiria.

Així que hem decidit tornar a anar Shibuya, ja que l’altra vegada no vam veure l’estàtua dedicada a Hachiko, el famós gosset fiel al professor. Qui més ha plorat com una magdalena veient la peli?

Hem fet una xocolata al famossíssim Starbucks que hi ha just davant de l’encreuament més trànsitat del món. Sol estar a petar ja que ofereix unes vistes espectaculars de la zona de l’ambientillo però estava tan ple que nosaltres hem anat a una altra planta on la panoràmica no és tan bona però estàvem més tranquil•ls.

Hem estat passejant per la zona, caminant amunt i avall, sense rumb… Simplement guadint! Algú pot parar el temps? 🙏

 

Hem entrat a la Disney Store i a part de que és preciosa, us podem dir que és de les més barates a les que hem estat. La veritat és que Japó sempre s’ha considerat un destí caríssim i estem veient que res més lluny de la realitat.

Quan ha sigut l’hora de sopar hem tornat al local que l’altre dia tan ens havia agradat. Hem menjat molt bé i ens hem quedan ben satisfets per 13,60€ els dos!!

Per cert, hi ha moltes coses que m’encanten de Japó però d’altres que no m’agraden gens. Com quan se m’ha posat a fumar el noi de la vora en mig del sopar… És que em costa de creure… A Japó està prohibit fumar al carrer, només es permet a zones concretes, sempre senyalitzades i amb cendrers, per cuidar la neteja dels carrers. Aquesta és una zona de funadors, fumar fora d’aquestes o tirar una colilla al terra està totalment prohibit i està multat.

En canvi, dins d’un restaurant, al ser un lloc privat no està prohibit. La gran majoria de locals tenen dos zones separades però els que no disposen de prou espai, opten per permetre fumar en unes hores concretes. Quina poca protecció i cura a la salut dels fumadors passius!

Desprès de sopar, hem agafat el metro cap a l’hotel, i cap a dormir! De camí a casa hem tornat a trobar-nos amb els karts, ens hem informat i costa 76€ una hora i mitja de ruta! L’empresa es diu MariCar 😹 i has de tenir el Permís de Conducció Internacional (em sembla que costa uns 12€ fer-lo i només has de tenir el carnet de conducció en vigor). Ens ho deixem per la pròxima!!!

Bona nit!!!!