Dia 2: Arribem a Tokyo!

Arribem a Dubai i el primer que fem és connectar-nos al Wifi per avisar la família i veure les actualitzacions de l’Agència Meteorològica sobre el tifó Trami. La bona notícia és que ja casi es troba al Sud, la dolenta és que s’ha cobrat 4 vides i ha ferit a 120 persones 😢.

El segon vol de Dubai a Tokyo ha estat una meravella però una mica descol•locant. Per nosaltres eren les 02:00 de la matinada però els tripulants ens han rebut amb un Good Morning i un esmorzar molt complert. Doncs a Japó són les 8 del matí i toca començar a habituar-nos. Ens han donat un necèsser de roba amb un bonkit per sobreviure les 9 hores i mitja de vol.

Desprès de l’esmorzar, hem dormit unes quatre hores, tot i que ens trobàvem cansats hem decidit no dormir més ja que arribarem a les 6 de la tarda i ens tocarà fer-ho unes hores desprès.

Hem passejat per l’avió, amunt i avall, on hem estat observant detalls que ens encanten, el món de l’aviació en general ens fascina. Sabíeu que al final dels avions A380 hi ha aquest compartiment privat on es troben unes lliteres per la tripulació? En vols tan llargs (la jornada no dura únicament les hores de vol sinó que comença unes 2-3 hores abans amb el breefing i els preparatius i sol acabar unes 2 hores desprès de l’aterratge) tenen dret a una estona de descans. Per estar més còmodes, es canvien l’uniforme per un pijama xulíssim!

Per cert, també hem vist a un pilot sortir del “Restroom” i és que en vols tan llargs, on hi ha 2 capitans i 2 primers oficials a bord solen fer una migdiadeta. Alguns direu, “ostres, jo mai he vist un capità voltant per l’avió” i és que és probable que l’hagueu vist sense saber-ho perquè van amb pijama i passen bastant desapercebuts.

He volgut fer una foto clandestinament per ensenyar-vos-ho però m’ha saltat el flash i he tingut de dissimular fent veure que se m’havia obert la llinterna 🤣 Només tinc una foto dolentota del compartiment per fora perquè us feu una idea.

Ens han donat una altra vegada menjar, aquest cop el dinar, Mare de Déu Senyor, aquesta gent se’ns volen cusprir per Nadal. Només he menjat la crema de verdures, el brocoli i el panet. Ah, i el mousse de xoco, que pel postre sempre hi ha un lloquet!

A pocs minuts de les 18:00 hores, amb el cul ben quadrat, hem aterrat a Tokyo! Hem passat el control d’aduana molt ràpid, eficiència nipona! Uns oficials molt simpàtics la veritat. Però, a l’hora de recollir la maleta no hem tingut tanta sort, quan ja estavem pràcticament mentalitzats de que la maleta no havia arribat a Tokyo, ha sortit per la cinta! Quina alegria ens ha donat! Hem passat el control d’equipatge per declarar, i per fi, tocàvem terra japonés!

A l’aeroport, teníem bastantes tasques a realitzar:

1. Recollir el nostre Wifipocket. Havíem llegit que les targetes Sim per a turistes no funcionen massa bé, així que la millor opció és un mini router que permet connectar varis dispositius. L’havíem reservat prèviament per venir-lo a recollir a les oficines de correus de l’aeroport.

2. Recollir la nostra targeta pel Metro de Tokyo. Vam trobar una web on es podia comprar una targeta amb viatges il•limitats pel metro de Tokyo durant 72 hores molt bé de preu, així que també la vam encarregar per passar-la a recollir a l’aeroport a un mena de punt pick-up.

3. Canviar diners. A diferència de la gran majoria de països, a Japó el millor canvi es troba a l’aeroport. Finalment no ho hem canviat perquè estàvem farts d’anar d’una punta a l’altra de l’aeroport i hem decidit que procuraríem passar amb l’efectiu que portem canviat i la targeta Bnext.

4. Bescanviar el nostre JR Pass!

El JR Pass és un bitllet que et permet circular per totes les línies de tren i bus de la companyia JR. No es pot comprar des de Japó, ja que només és vàlid per turistes, així que el vam comprar online fa un parell de mesos. Al cap de dos dies, ens va arribar un justificant que hem hagut de bescanviar a les oficines.

El preu és molt car, hi ha diferents tarifes en funció dels dies, a nosaltres ens ha costat 220€ per 7 dies però la veritat és que només amb el viatge Tokyo-Kyoto-Tokyo amb shinkansen (tren bala) el tindrem amortizat.

La noia que ens ha atés era ultra competent i super agradable, parlava un anglès molt comprensible i a més a més, es deia Sato com la inspectora del Detectiu Conan!

El JR PASS també inclou el Narita Express un tren que connecta l’aeroport amb el centre de Tokyo directament. Però justament, a causa de desperfectes provocats pel tifó, avui no circulava, així que hem hagut d’agafar un tren que parava cada pet per arribar fins al centre i allí agafar un altre tren fins Shinagawa, la zona del nostre hotel.

Havíem llegit que el transport a Tokyo era caòtic sobretot quan acabes d’aterrar a la ciutat i vas ben perdut, a nosaltres de moment ens ha semblat força fàcil i bastant intuïtiu. Val, és veritat que quan veus aquest cartell no saps ni on ets, però tot està ben senyalitzat amb colors, símbols i números. A part, un noi quan ens ha vist la cara que se’ns ha quedat mirant el mapa ha vingut de seguida a preguntar-nos si ens podia ajudar.

I mirant els cartells per no perdre’ns ens hem trobat amb una vella amiga… 🎶 Ja està aquí, ja arriba Araleee… Tin tirintii.. oh que bé🎶

Hem arribat per fi al nostre hotel que ja eren les 9 i mitja de la nit. El pobre noi ens esperava per fer el check-in. La nostra sorpresa ha sigut que ens ha tocat una habitació tatami!! Provarem l’experiència de dormir a un futon abans del que ens pensàvem.

Teníem tanta gana que sense canviar-nos hem anat a sopar al primer lloc que hem trobat. Hem triat a cegues, ens ha costat uns 15€ pels dos, estava bo però poqueta quantitat. Al sortir l’Aleix s’ha hagut de comprar un passtisset del Doraemon a un super per acabar d’omplir l’estòmac.

c9c98ffb-4b47-46de-b244-4be718a05b14

Al arribar a l’hotel hem preparat els futons, és cert que l’ús dels futons té moltes advantatges com que pots utilitzar l’espai per altres coses, però lo del montar-lo i desmontar-lo cada dia és una mica rotllo.

I de seguida a dormir que estem molt cansadets i demà ens hem de despertar aviat per anar cap a Kyoto!! 🌙 Oyasuminasai (bona nit) i Arigato (gràcies per llegir-me!!) 😘