Dia 16: Dia de temples i espiritualitat!

A les 8:30 havíem quedat amb l’Ary i amb el Tyoman per visitar quatre dels 10.000 temples de Bali, això significa que ens queda molta feina pendent per la propera vegada que tornem 🤪 Primer un bon esmorzar. L’Eva s’ha posat molt contenta quan li han servit les seves pancakes de platan.

La primera visita ha sigut el temple Pura Gunung Kawi, un temple dedicat al Déu de l’Aigua en el qual s’hi troben enterrats membres de la família real. Per arribar-hi s’han de baixar 320 escales que posteriorment s’han de tornar a pujar. De menjar ens en fem un fart però de pujar escales per compensar-ho també. Les escales són plenes de paradetes de souvenirs, les senyores es fan una mica pesades insistint amb la venda, bé s’ha d’entendre que al cap i a la fi és el que els hi dóna de menjar.

Per entrar a la majoria de temples és obligatori anar ben cobert i no ensenyar xixa, si es té lloc a la maleta va bé portar un mocador, sinó a la majoria de temples te lloguen un sarong a canvi de la voluntat.

Mireu els 3 cunyaos amb el mateix sarong, no trobeu que fan molt goig?

Per cert, l’Ary és un gran fotograf i un apasionat de les panoràmiques. Cada dos per tres ens fa una panoràmica familiar. Estem molt contents amb la seva professionalitat. És una persona molt culta, no hi ha dubte que tinguem sobre Bali i els balinesos que no ens sapigui respondre. A part, sap molt sobre Espanya, sobre les tradicions i costums espanyoles… Ens ha deixat més d’un cop amb la boca oberta. Quan ha parlat del arròs del Delta de l’Ebre!

La Chen s’ha fet una amigueta, que estava amb el seu pare que pintava amb paper d’or una mena de “paso”, com els de les processons de Setmana Santa.

La segona visita ha sigut al Tirta Empul, un temple molt especial declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El seu nom significa “manantial sagrat” i alberga 3 piscines d’aigua del manantial que es creu que tenen poders curatius. A més a més, molts devots, i cada vegada més turistes que s’animen, realitzen un ritual de purificació. Nosaltres no l’hem pogut fer perquè l’Ary ens ha dit que anàvem justets de temps.

Hem trobat a molts locals vestits de blanc combinat amb petits detalls de color groc, ja que al estar en el temps de les cremacions, molts d’ells acudeixen en aquests temples per demanar i fer ofrenes pels seus difunts.

Per cert, a veure si trobeu a dos infiltrades a la foto 🤪

Els balinesos són persones molt creients i tenen molta fe. Quina escena més impactant, una família beneïnt un cotxe que s’acabaven de comprar per donar gràcies i demanar no tenir cap accident.

Abans de dinar hem anat al Pura Kehen, el segon temple més important de Bali desprès del Pura Besakih, i hem tingut la gran sort de poder-lo gaudir gairebé per nosaltres sols. Està dedicat al deu protector de la casa, la llar i la família. És per això que és visitat per molts locals per demanar per la seva família.

L’Ary ens ha portat a dinar a un restaurant de la mateixa cadena que ahir, també bufet lliure i amb unes vistes molt boniques. És el típic restaurant que tots els guies porten als seus clients, molt turístic i molt car per ser Indònesia: uns 8€/persona.

Finalment hem visitat el temple més important de Bali, el Pura Besakih, el considerat Temple Mare, va sobreviure una terrible erupció del volcà Agung que es troba a escassos quilòmetres, el que va ser considerat com un miracle i una prova del sagrat que és.

Hem arribat a l’hotel i com que encara era aviat hem anat a fer una volta pel centre. Hem acabat sopant a un mexicà boníssim, que ha sortit per uns 4€ per persona. Hem menjat fajitas, burritos, quesadillas, nachos… L’atenció ha sigut de 10!

Desprès hem anat a fer un còctel amb música en directe, els menors d’edat un geladet. M’han dit que ha sigut molt divertit, jo és que estava tan cansada que m’he adormit literalment 😂

I així ha sigut com hem posat punt final al dia….

Bona nit!!!

Un pensament sobre “Dia 16: Dia de temples i espiritualitat!

  1. Retroenllaç: El meu diari de Viatges

Els comentaris estan tancats.