Dia 6: Coneixent Singapur

Tal i com diu la Lonely Planet, Singapur té de tot i per a tots. És un dels països més rics del món (per fer-vos una idea, el seu Producte Interior Brut és el doble que el d’Espanya), aquesta riquesa econòmica va unida en una rica cultura multiracial. Els amants dels rascacels al•lucinaran amb el districte financier, els que són més de mercats i barris colonials o tradicionals guadiran com a nens al barri àrab, a Little India o Chinatown. El millor d’orient i el millor d’occient es va unir fins a explotar en la ciutat-païs de Singapur.

L’any 1965, Singapur va ser expulsat de la Federació Malàsia, i un païs sense recursos va començar a desenvolupar una economia molt pròspera fins arribar a ser un dels quatre dracs asiàtics, conjuntament amb Corea del Sur, Hongkong i Taiwan, que es preparen per liderar el món econòmic del segle XXI. Un exemple a seguir: la taxa d’atur i els nivells de corrupció són baixíssims.

Nosaltres hem començat el dia al districte financer, hem baixat a la parada de metro de Clarke Quay i hem anat caminant fins arribar a la zona de Marina Bay. Mireu quina passada de metro i d’estacions. I sobretot, com està indicada cada entrada o sortida per evitar taps. Prohibit passar de la línea vermella fins que tots els passatgers hagin sortit. Estaria bé que en prenguèssim exemple 😋

El districte financer ofereix un agradable passeig entre rascacels, dins dels quals, com diu la Lonely Planet, es bullen els millons de dòlars singapurians que mouen el mercat financer de la ciutat. Cal dir que Singapur va aprovar una serie de lleis més aviat permissives per atreure a les grans empreses mundials.

Caminant, caminant hem arribat a la que és sense dubte l’estampa més famosa de Singapur, l’hotel Marina Bay Sands, un luxós hotel de 2560 habitacions amb la piscina infinity més fotografiada del món. L’habitació més barata surt per 300 € la nit, nosaltres vam trucar per fer la reserva però justament la suite principal no tenia disponibilitat 😋

Un altre de les ensenyes de Singapur és el Merlion, una espècie d’híbrid entre un peix-sirena (en memòria del passat pesquer de la ciutat) i lleó (ja que Singa vol dir lleó).

La calor ens ho posava cada cop més difícil. Cada dos per tres havíem de comprar aigua.

La següent visita ha estat els jardins Garden by the Bay, uns jardins inagurats l’any 2012, que s’han convertit en una de les principals atraacions de la ciutat. Al centre de tot, es troben els Supertee Grove, unes estructures d’acer enormes que representen uns arbres gegants, construïdes de tal manera que fan un aprofitament sostenible de l’energia.

El parc és gratuït però té dues zones de pagament: el Cloud Forest i el Flower Dome. Com que no ens decídiem a quin anar per mitjà de votacions, hem decidit fer dos grupets. La mare, l’Eva, la Cris, la Irene i el Raul han anat a la cúpula de flors i la resta al Cloud Forest.

A la cúpula de flors s’hi troben flors de tot el món repartides en 7 jardins en funció del seu clima.

Mentres que el Bosc Nuvolós representen unes montanyes envoltades de vegetació diversa. Només entrar hi ha una impressionant cascada de 35 metres.

Ja sabeu que som de gana fàcil, i només sortir ja començàvem a tenir gana (que ve lligada de mala llet). L’opció més ràpida per dinar era un McDonalds que hi havia als mateixos jardins així que vam anar-hi. Per cert, la Irene, l’Eva i jo ens hem demanat una hamburgesa vegetariana molt bona. Està molt bé que ofereixen altres opcions pels que no som massa fans de la carn.

Desprès de dinar, hem trobat el “Children Garden”, que s’ha convertit en el gran moment del dia. Amb la calor que estàvem passant, trobar aquestes fontetes per la canalla ha sigut com un viratge en mig del desert. Ens ho hem passat més bé que els nens.

Hem continuat passejant per la zona per fer temps per veure l’espectacle. Per passar la calor hem menjat un geladet, ens el podíem demanar amb galeta o pa de motlle. Jo per provar el diferent me l’he fet amb pà, estava molt bo 😋

El Carles ens ha invitat a pujar a la pasarel•la que connecta els supers arbres i que ofereix unes vistes molt boniques de tota la ciutat!

I finalment, a les 19:45 ha començat l’espectacle de llums i so. Un moment molt bonic per posar el “broche” al dia.

El camí cap al barri ens ha regalat aquestes boniques vistes:

Hem anat a sopar al barri a un “food republic”, són com hawkers però es troben dins de centres comercials. Són una mica més cars però també més nets.

L’aventura del dia ha vingut quan a uns quants els hi han servit el menjar més tard i els altres ja havien acabat. El pare s’ha empenyat a anar a un super centre comercial que es diu Mustafa a comprar una motxilla perquè a la mare se li ha trencat la cremallera de la seva. El pla era senzill: anàven els pares al Mustafa a comprar la motxilla, els altres no ens movíem del lloc, quan tinguessin la motxilla tornarien.

El problema ha vingut quan han anat passant els minuts fins que ha arribat un punt que no era normal que tardessin tant. Les germanes estàvem molt preocupades, i jo ja havia traçat a la ment un pla de recerca: trucar embaixada, trucar policia, hospitals, etc.

El que ha resultat passant és que el centre comercial era enorme i han sortit per una altra sortida, i han anat caminant fins una altra direcció fins al punt que no tenien ni idea de com tornar. Intentaven preguntar a la gent però no se sabien fer entendre. Intentaven buscar un lloc amb wifi per escriure’ns però tampoc el trobaven. Al final un noi els hi ha buscat amb el mòbil la direcció. Quan han aparegut han resonat xiscles d’alegria per tot Singapur. Un d’aquells moments que quan passen ho passes fatal, però després tens els riures assegurats per anys.

🌙BONA NIT🌙

Un pensament sobre “Dia 6: Coneixent Singapur

  1. Retroenllaç: El meu diari de Viatges

Els comentaris estan tancats.