Dia 2 – Escala 10 hores a Dubai

Dimarts 11 de juliol de 2017

01:15 am. El vol cap a Dubai està sent una meravella. Emirates Airways cuida fins al mínim detall per oferir un vol el més amé possible. La Chen està encantada de la vida, li han regalat un kit de benvinguda amb un osset de peluix cuquíssim. La Irene, la Gemma i la Judit s’han posat molt contentes quan han vist Pretty Little Liars al catàleg de series del ICE. Al Aleix i a mi casi ens dóna un patatús quan hem vist que hi ha tota la saga de Harry Potter al catàleg de pelis.

 

El menjar, per ser menjar d’avió, ens ha agradat bastant. Sobretot el pollastre amb salsa de xampinyons i el pastís de formatge amb fruites del bosc.

06:48 am. Bon dia des del avió! A poquet a poquet ens anem despertant. Poc o molt tots hem dormit i això és genial per afrontar el dia que ens espera per Dubai! Ens queda 44 minuts per arribar. El vol ha anat perfecte i se’ns ha passat molt ràpid!

09:29 am. Ja som al metro de Dubai. De moment, hem avortat la missió d’apropar-nos a veure el Burj Al Arab perquè estem molt afamats i la prioritat ara és trobar una cafeteria on esmorzar.

Una particularitat del Metro de Dubai és que és automàtic, no hi ha maquinista i això et regala unes vistes meravelloses.

No he pogut escriure fins ara que ens acabem de sentar al avió, així que intentaré resumir el dia:

Tot i creure que veníem preparats per el caloret de Dubai, ha resultat que no. La primera presa de contacte ha estat quan hem baixat del metro per primera vegada i una onada de foc casi ens deixa groguis. Hem anat a esmorzar a una cafeteria Costa i entre tots hem decidit que tot i la calor havíem de fer un passeig amb Abra pels canals de Madinat Jumeirah. Ha estat molt encertat: La experiència ens ha encantat!

 

 

A més a més, hem tingut la sort de que ens toqués un guia súper atent, agradable i molt divertit. En Gayan de Sri Lanka. Ens ha caigut tan bé que li hem demanat si es volia fer un selfie amb nosaltres, li ha faltat estona per posar.

 

Desprès del passeig amb Abra, hem fet una volta pel zoco que és molt molt bonic. M’ha encantat passejar-hi perquè feia una olor d’incens molt agradable, tot el contrari dels que se solen utilitzar a Espanya.

A l’hora de dinar hem agafat el bus direcció Marina. Hem menjat al Dubai Mall, el centre comercial més gran del món, una autèntica bogeria. No teníem molt temps i no ens la podíem jugar, així que hem tirat a lo segur: McDonalds.

Amb la panxa plena, ens hem dirigit al Burj Khalifa, l’edifici més alt del món, per poder gaudir de les seves vistes. No sense abans donar la nota als controls de seguretat. Como no. El que sorprén de les vistes és que són des del mirador que hi ha a la planta 124, a 442 metres d’alçada, quan l’alçada total del edifici és de casi el doble: 828 metres 😱 El mirador fa una mica de yuyu perquè dóna la sensació de que es mou una mica 😂 O almenys això és el que ens va passar a molts de nosaltres.

Finalment hem gaudit de l’espectacle de les Dubai Fountains, com no, les fonts més grans de tot el món. Ha sigut molt bonic, llàstima no haver pogut veure’l de nit, diuen que encara és més màgic.

Hem estat poques hores a Dubai però la veritat és que m’ha fet reflexionar molt. Per mi, la ciutat dels superlatius reflecteix el millor i lo pitjor de les persones: que els humans siguem capaços de crear tal maravella en mig d’un desert diu molt de la evolució humana. Però, aquesta mena d’obsessió de tenir el “‘més gran, més car, més alt, etc. del món” fa que s’arribi en un punt de incoherència o fins i tot absurdesa. Em pregunto quina necessitat hi ha de tenir una pista d’esquí enorme dins d’un centre comercial en mig del desert.

Com a ciutat, he de dir que tampoc em va acabar d’agradar, la vaig veure una ciutat tan artificial, com si fós un decorat de teatre i molt inacabada. Em reafirmo amb el pensament que tenia abans de visitar-la: jo no hi aniria a passar-hi uns dies de vacances, ara si pel que sigui fas escala a Dubai, val la pena buscar-ne alguna llarga per poder conéixer la ciutat dels contrastes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s